Monday, July 25, 2011

Pavlova


Ka mina katsetasin lõpuks selle keerukana tunduva koogi ära. Ja ei olnudki selle tegemine nii hirmus kui tavaliselt inimestele tundub :). Pere meelest oli veidi magus, aga minu meelest parajalt magus :D. Kook näeb väga ilus välja ning tekstuurilt on põnev- pehme vahukoor, kõva beseekiht, pehme vahukommilik kiht ja jälle beseekiht. Marjadena kasutasin maasikaid, aga praegusel ajal võiks kasutada näiteks vaarikaid :). Retsept kohandatud Nami-namist "Nigella Lawsoni pavlova granadilliga".


4 toasooja munavalget

noaotsatäis soola
200 gr suhkrut
2 tl tärklist
paar tilka vanilliekstrakti
1 tl valget veiniäädikat

Katteks:
3 dl vahukoort
marju

1. Kuumuta ahi 170 kraadini.
2. Klopi munavalged soolaga tugevaks vahuks.
3. Lisa suhkur ja vahusta tugeva läikiva vahu moodustumiseni.
4. Lisa juurde tärklis, vanilliekstrakt ja veiniäädikas. Sega ettevaatlikult ühtlaseks.
5. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, joonista sellele 23 cm diameetriga rõngas ja keera paber teistpidi. 
6. Vala segu rõngale ja silu pealt ja külgedelt ühtlaseks. Vaata, et kogu joonistatud rõngas oleks kaetud.
7. Pane plaat ahju ja alanda kohe temperatuur 140 kraadini. Küpseta 1 tund.
8. Võta besee välja ja lase jahtuda. Pane serveerimisalusele.
9. Vahusta koor ja kata sellega besee pealt.
10. Puista vahukoorele marju. Serveeri :).

No comments:

Post a Comment