Saturday, July 23, 2011

Beseekattega punasesõstrakook

Sõstrakookidest tegin ka seda Nami-namist leitud kooki. Minu üks lemmikuid. Kook on mõnusalt hapukas ja hästi on tunda sidruni maitset. Järgmine kord teen beseekatet poole rohkem.

Põhi:
130 g nisujahu

30 g kaerahelbeid

2 sl suhkrut
100 g võid
2 sl külma vett

Täidis:
250 g hapukoort
3 sl suhkrut
o,5 sidruni koor
150 g punaseid sõstraid
1 sl kartulitärklist

Beseekate:
2 suurt munavalget
85 g suhkrut

1. Põhja tegemiseks sega omavahel kuivained.
2. Lisa külmad või tükid ja töötle ühtlasekst taignaks.
3. Suru tainas lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele (26 cm diameetriga) ning torka kahvliga augud sisse.
4. Hoia põhja 30 minutit külmkapis ja küpseta siis 200 kraadises ahjus 15 minutit. Alanda kuumus 175 kraadini.
5. Täidiseks sega omavahel hapukoor, suhkur ja sidrunikoor.
6. Vala eelküpsetatud põhjale.
7. Sega sõstrad tärklisega ning puista ühtlaselt kattele.
8. Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Määri täidisele või pritsi tordipritsiga täidisele tupsud. Soovitan teist varianti, sest hiljem on kergem kooki süüa.
9. Küpseta 175 kraadises ahjus 15 minutit või kuni munavalge on kuldpruun.

No comments:

Post a Comment