Sunday, September 9, 2012

Jõhvika-kohupiimakook


Aeg on juba nii kaugele jõudnud, et ka jõhvikad hakkavad valmis saama. Või, saab hoopiski vanad pudelisse pandud jõhvikad ära kasutada. See tort jäi mulle Nami-namis sila ning kooli algus oligi hea põhjus, et retsept ära katsetada :).

Tort on mõnusa hapuka maitsega ja näeb väga ilus välja. Kes tahab magusamat kooki peaks suhkrut rohkem panema, mina tegin 130 grammi suhkruga. Põhjas kasutasin šokolaadi küpsiseid.

Põhi:
200 g küpsiseid
70 g võid

Kate:
400 g kohupiimapastat
2 dl 35% koort
2 sl želatiini
1 dl jõhvikamahla
2 dl jõhvikaid
130-150 g suhkrut

Peale:
jõhvikaid
šokolaadi

1. Sulata või.
2. Purusta küpsised, sega võiga ning suru lahtikäiva tordivormi põhja.
3. Küpseta 10 minutit 200 kraadi juures. Lase jahtuda.
4. Pane želatiin jõhvikamahla paisuma. Sulata želatiin vesivannil jõhvikamahlas.
5. Püreesta jõhvikad.
6. Vahusta koor suhkruga. Sega juurde kohupiimapasta ning püreestatud jõhvikad. Viimasena sega juurde želatiin.
7. Vala kate põhjale ning lase külmas taheneda vähemalt 12 tundi.
8. Kaunista jõhvikate ning riivitud šokolaadiga.

No comments:

Post a Comment