Saturday, September 29, 2012

Pikkpoiss suvikõrvitsaga



Hiljuti nägin Ringvaate klippi, kus seekordseks eksperimendiks oli juurikate söömine. Võeti üks tavaline mitte eriti juurikasõber Eesti mees ning koostati nädalane köögivilju sisaldav menüü. Sellest klipist sain teada, et hetkel toimub kampaania Sööme Ära! Ehk iga inimene võiks päevas ära süüa 5 peotäit puu- ja köögivilju. Lehelt leiab ka videoretsepte köögivilja toitude valmistamisest. Ringvaate klipi retseptid leiad siit.

Mina otsustasin ära katsetada pika poisi suvikõrvitsaga. Esiteks, see tundus olevat lihtne. Teiseks, see tundus olevat maitsev. Ning kolmandaks, noormees oli nõus :D.

Minu jaoks oli veidi harjumatu petersell. Sink lisas suitsust maikku. Kokkuvõttes oli pikkpoiss väga maitsev ja põnev vaheldus tavapärasele :).

400-500 g hakkliha
2 viilu toorsuitsupeekonid, mina kasutasin sinki
1 sibul
1 väike suvikõrvits
2-3 viilu sepikut/saia
1 muna
u 1 dl piima
soola
pipart
peterselli

1. Riivi suvikõrvits, maitsesta soolaga ning jäta 10 minutiks seisma.
2. Hoia sepikut/saia veidi piima sees ning mulju siis kahvliga pudiks.
3. Tükelda sibul ja sink. Prae mõlemad pannil läbi.
4. Pigista suvikõrvitast liigne veisi välja.
5. Sega kõik pika poisi koostisained kokku, maitsesta ja vormi meeldiva kujuga päts/pätsid.
6. Küpseta ahjus 175 kraadi juures, kuni on valmis. Mina tegin kaks keskmist pätsi ja küpsetasin ahjus umbes 1 tund ja 15 minutit.

PS: Seda retsepti võiks katsetada ka muude köögiviljadega, näiteks peediga.

No comments:

Post a Comment