Sunday, March 20, 2011

Kapsapirukas juustuga


Nädalalõpul uute retseptide katsetamisele paneb punkti see imehea kapsapirukas :). Retsept Toidutarest.


Põhi:
5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
200 g toasooja võid
200 g ricottat

Täidis:
1 kg kapsast
2 sibulat
2 sl õli
soola
pipart
200 g riivjuustu
250 g hapukoort
3 muna

1. Põhja tegemiseks sega omavahel kuivained. Lisa toasoe või ning ricotta ja sõtku tainas ühtlaseks. 2. Pane kilekotti ning hoia umbes 30 minutit külmkapis.
3. Täidiseks tükelda sibul ja kapsas.
4. Pane potti õli, tükeldatud sibul ning kapsas. Hauta, kuni kapsas on pehme.
5. Maitsesta soola ja pipraga. Jahuta.
6. Rulli põhi õhukeseks ning kata sellega küpsetusplaat.
7. Tee põhja kahvliga augud ning kata sibula-kapsa seguga.
8. Raputa peale juust.
9. Sega omavahel hapukoor ning munad ja kalla pirukale.
10. Küpseta ahjus 30-35 minutit 200 kraadi juures.

Meile maitses soojalt rohkem :).

No comments:

Post a Comment