Wednesday, March 30, 2011

Eriti lihtne küpsise-kodujuustu magustoit


Seda magustoitu tegin juba jõuludel pere suureks pidusööminguks. Ja kõigile meeldis. Vahepeal jõudsin juba retsepti ära unustada, kuni selle nädala alguseni, mil mul tuli kohutav kodujuustu isu ning tore töökaaslane retsepti meelde tuletas. Retsept pärit ajakirjast Toit&Trend ning on originaalis piparkookidega. Kuna ajakiri on teises linnas, siis tegin magustoidu koguste poolest umbes. Samas võib koguseid ka vastavalt oma soovile muuta.


200 g kodujuustu
2 dl vahukoort
Digestivi või muid küpsiseid/piparkooke
hapukamat moosi (nt vaarikas)
suhkrut

1.Vahusta vahukoor, sega hulka kodujuust ning maitsesta umbes 2 supilusika suhkruga.
2. Purusta küpsised.
3. Pane kausi põhja veidi koore-kodujuustu segu, määri ettevaatlikult peale moosi, pane jälle kiht koore-kodujuustu segu ning kiht küpsisepuru.
4. Jätka kihitamist, kuni ained on otsas. Viimane kiht võiks olla küpsisepuru.
5. Lase veidi külmas seista. Naudi :).

Eriti ilus klaasist kausis või pokaalis. Hea mõte ära kasutada jõuludest alles jäänud piparkoogid.

No comments:

Post a Comment