Friday, December 30, 2011

Šokolaadi-apelsinikeeks (arvatavasti maailma parim)


Väga lahke päkapikk tõi mulle sellel aastal sussi sisse Nigella Lawson`i uue raamatu "Köök". Ma olen seda juba viimased paar päeva lehitsenud ja selle kohal ilatsenud ning lõpuks otsustasin ära katsetada ühe tema keeksi.

Ja tulemus oli lihtsalt suurepärane. Sellest keeksist saab küll ainult ülivõrdes rääkida. Mõnus kakaone, kergelt apelsinine, peale tüki söömist ei ole rasket tunnet, väga pehme ja hästi niiske. Peale ahjust välja võtmis, oli tunniga otsas ja meid oli ainult 2 :). Tegin retseptis ka paar muutust.

150g pehmet võid
2 sl vedelat mett (või kuldset siirupit)
u 140 g (2 dl) fariinsuhkrut
150 g jahu
0,5 tl söögisoodat
25 g sõelutud kakaod
2 muna
2 keskmise suurusega apelsini riivitud koor ja 1 mahl

1. Vahusta või mee (/siirupi) ja fariinsuhkruga.
2. Sega omavahel kuivained. Lisa paar supilusikat kuivainete segu või-suhkru segule ja klopi läbi.
3. Lisa üks muna ja klopi uuesti.
4. Lisa jälle mõned supilusikad kuiaineid, klopi läbi. Siis uuesti üks muna, klopi läbi. Ja lõpuks kogu ülejäänud kuivainete segu ning klopi uuesti läbi.
5. Viimasena lisa segades aplesinide koored ja sortsu haaval ka ühe apelsini mahl.
6. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi ja küpseta 170 kraadi juures umbes 45 minutit (minul läks 50). Kui tiku sisse torkad, siis ta ei tule välja päris puhtana, aga samas ei tohiks ka täiesti märg olla.

No comments:

Post a Comment