Saturday, December 3, 2011

Südamlik piparkoogitort


Selle suurepärase retsepti leidsin ajakirjast Toit&Trend, eelmise aasta jõulu numbrist. Mind võlus kohe koogi välimus ja lihtsus ja piparkoogi maitse :). Lihtne teha jõulude ajal külla tulevatele sõpradele/sugulastele või niisama maiustamiseks. Minu pere ja sõprade lemmik :).

Tainas:
2 dl tumedat suhkrusiirupit
100 g võid
2,5 tl piparkoogi maitseainet
2 muna
3 dl jahu
1 sl kakaod
0,5 tl söögisoodat
riivsaia

Vahele:
hapukat moosi

Peale:
2 dl vahukoort
1 sl suhkrut
šokolaadi
või muid meelepäraseid kaunistusvahendeid (nt punased marjad)

1. Taigna tegemiseks pane siirup, või ja piparkoogi maitseaine potti. Kuumuta pliidil pidevalt segades, kuni või on sulanud. Lase jahtuda.
2. Klopi munad lahti, lisa omavahel segatud kuivained ja jahtunud või-muna-piparkoogimaitseaine segu. Sega läbi.
3. Määri keeksivormi ääred ja põhi võiga ning raputa üle riivsaiaga (tegin ükskord ka kamaga).
4. Vala tainas vormi ja küpseta 30- 40 minutit 180 kraadi juures.
5. Kui "keeks" valmis, lase täielikult ära jahtuda. Lõikka pooleks, määri keskele hapukas moos.
6. Kata pealt ja külgedelt vahukoorega ning kaunista šokolaadiga.

Võid šokolaadist ka kujundeid teha, näiteks kuuski :D. Selleks sulata šokolaad, pane kilekotti ja lõiika kotilt üks ots ära. Edasi tee meeldivad kujud küpsetuspaberile ja pane šokolaadi tahenemiseni külma.).



Mmm ...

No comments:

Post a Comment