Thursday, May 26, 2011

Klassikalised magusad vahvlid


Jah- sa mõtled, et ta on suureks kasvanud ja normaalseks muutunud ning te ei kakle enam. Jah- sa oled paarkümend aastat nendeka koos elanud ja nad peaksid sind teoreetiliselt armastama. Sa segad valmis taigna. Üritad võimalikult vaikselt kapist kätte saada vahvliraua ja paned selle sooja. Esimene vahvel valmis ... teine ... kolmas. Kas see tõesti õnnestub, kas sa saad seekord vahvlitest isegi torni teha? Ja siis sa kuuled esimesi samme. Ja näed esimest pead piilumas ukseavast ning tead ... Kõik on läbi. Ehk millal on kõige parem vahvleid küpsetada? Vastus: siis kui oled üksi kodus :D. Kuna ma olengi praegu üksi kodus, tekkis olemas olevaid küpsetusvahendeid vaadates mõte teha vahvleid. Lihtsad ja eriti maitsvad. Retsept Ida Savi raamatust "Saiad, pirukad, koogid".

1 muna
50 g (u. 0,8 dl) suhkrut
50 g sulatatud rasvainet
125 g (u. 3,5 dl) jahu
250 ml piima
veidi soola

1. Vahusta muna suhkruga.
2. Lisa rasvaine, sool ning vaheldumisi piim ja jahu.
3. Sega ühtlaseks ning lase veidi seista.
4. Kuumuta vahvliraud, vajadusel lisa veidi õli ja küpseta vahvlid valmis.

Kui küpsetan vahvleid perele, siis teen kohe 2 portsu. Kasutan vana veneaegset vahvlirauda ning vahvlid keeran rulli kahe kahvliga :).

No comments:

Post a Comment