Friday, May 27, 2011

Kihiline jogurti-rabarbrikook manditega


Mulle meeldivad lihtsad rabarbri koogid. Sellised vähese vaaritamise, pehme taigna ning mingi põneva maitsenüansiga. See on üks selliseid kooke. Mulle maitses külmalt rohkem ning fariinsuhkur annab põneva karamellise-lagritsase maitse. Retsept Nami-namist.

600 g rabarbreid
200 g suhkrut
200 g võid
3 suuremat muna
375 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
250 g maitsestamata jogurtit
4 sl piima
veidi soola
50 mandlilaaste
2 sl fariinsuhkrut
jahvatatud kaneeli

1. Koori rabarber ning lõikka suuremateks tükkideks.
2. Pane rabarber koos 50 g suhkruga potti ning keeda madalal tulel, kuni rabarber on pehme. Lase jahtuda.
3. Vahusta toasoe või 150 g suhkruga.
4. Lisa vahustades ükshaaval munad.
5. Sega omavahel kuivained ning lisa vaheldumisi jogurti ja piimaga tainale. Sega ühtlaseks.
6. Kata keskmine ahuvorm (minul u 28x34 cm) küpsetuspaberiga.
7. Määri pool tainast plaadile. Kata pehmete rabarbritega (ära vedelikku plaadile pane) ning määri neile peale teine pool tainast. Raputa üle mandlilaastude, kaneeli ja fariinsuhkruga.
8. Küpseta 180 C ahjus 40-45 minutit.

Kuna kodus oli olemas 400 g rabarbri-kaera jogurtit, siis panin terve selle kooki ning 4 supilusika piima asemel panin umbes 6.

No comments:

Post a Comment