Sunday, May 8, 2011

Küpsisekook emadepäevaks


Ei ole vist lihtsamat magustoitu, kui seda on küpsisekook. Ning variatsioone on väga palju. Tavaliselt teen mina seda kooki banaanide ning kohupiimaga, kuid sel korral katsetasin midagi uut. Ja tulemus oli suurepärane :). Kadus laualt minutitega.

2 dl 35% koort
200 g hapukoort
3 banaani
2 pk Selga karamellimaitselisi küpsiseid
suhkrut/vahtrasiirupit
u 1,5 dl piima
kaunistamiseks puuvilju, komme jne

1. Vahusta koor suhkruga. Kui kasutad vahtrasiirupit, siis vahusta koor eraldi ja lisa hiljem vahtrasiirup.
2. Sega vahukoor kausis koos hapukoorega ühtlaseks. Olen proovinud seda retsepti 20% ja 10% koorega. 10% oli küll vedelam, aga mulle meeldis maitsepoolest rohkem. Koogi esimene amps maitses nagu koorejäätis :).
3. Koori ja lõika banaanid õhukesteks viiludeks.
4. Kasta küpsised piima sisse ning aseta kandikule soovitud kujus. Lao peale kiht banaaniviile ning kata see vahukoore-koore seguga. Peale lao uus kiht piima kastetud küpsiseid, banaaniviile ning koorte segu. Jätka nii kaua, kuni küpsised on otsas (mina tegin 3 kihti). Viimane kiht peaks olema vahukoore-koore segu.
5. Kaunista vastavalt soovile ning jäta söömiseni külma seisma.

Selga küpsised on selle poolest toredad, et imbuvad kiiresti läbi. Meie sõime kooki juba 2,5 tundi peale tegemist ning oli suurepäraselt läbi imbunud. Kui kook peab kauem seisma, siis jätaksin üldse piimaga immutamise ära, muidu lähevad küpsised liiga vedelaks.

No comments:

Post a Comment