Tuesday, May 10, 2011

Rabarberi-pisarakook

See oli minu selle aasta esimene värsketest rabarbritest kook ning minu elu esimene pisarakook :). Algul kahtlesin liivataignast põhja pärast, aga kook oli tõesti väga maitsev, mõnusalt hapukas ja veidi kreemjas. Retsept pärit Toidutarest.

Põhi:
5 dl jahu
1 dl suhkrut
150 g võid

Vahele:
400 g rabarbreid
3 sl suhkrut
1 sl kaneeli

Kate:
1,5 dl suhkrut
3 munavalget

1. Sega põhjaainetest purujas tainas ning pane külmkappi tunniks seisma.
2. Samal ajal koori ja tükelda rabarber ning sega kaneeli ja suhkruga.
3. Kata väiksem küpsetusplaat küpsetuspaberiga, suru põhi ühtlaselt plaadile, kata rabarbri seguga ning küpseta 200 C ahjus 25 minutit ning võta kook siis ahjust välja.
4. Vahusta munavalged suhkruga ühtlaseks tugevaks vahuks ning kata sellega kook.
5.  Pane kook uuesti 10 minutiks ahju.
6. Lase jahtuda ja naudi :).

No comments:

Post a Comment