Sunday, May 15, 2011

Tomati-pestopirukas väikese peekoniga


Peale hiljutis avastust, kui mõnusalt magusad on kirsstomatid, on mul kirsstomatite vaimustus. Seega ei suutnud ma ennast poes taltsutada, kui neid oli võimalik soodustusega saada. Kiire netiotsing ning tulemuseks oligi see retsept Toidutarest, väikeste täiendustega.

500 g lehttainast
100 g peekonit
250 g hapukoort
3 sl pestot
3 muna
1 pk kirsstomateid
pipart
basiilikat/pitsamaitseainet

1. Rulli tainas laiemaks ning kata sellega ahjuplaat ja ääred.
2. Tükelda ning prae peekon pannil kergelt läbi. Laota ühtlaselt lehttaignale.
3. Sega omavahel hapukoor, pesto ja munad ning vala segu lehttaignale.
4. Poolita kirsstomatid ja aseta lõikkepind ülespoole hapukoore segusse.
5. Kõige peale raputa musta pipart ning basiilikat või pitsamaitseainet.
6. Küpseta 220 kraadi juures 20 minutit.

Sobib süüa nii soojalt kui külmalt :).

No comments:

Post a Comment