Monday, July 12, 2010

Hapukoore-meekook


Kuna vennal oli siin vahepeal sünnipäev, siis tegin talle koogi. Eelmine kord, kui seda valmistasin, siis eriti mee maitset tunda ei olnud. Aga asi võis ka mees olla. Sel korral panin rohkem ning lisasin ka ühe kihi vahele imemaitsvat Rõngu kirsimoosi. Kirja panen toidutarest saadud algse retsepti. Väga mõnus hapukoorene kook, üks meie pere lemmikuid.

Põhi:
2 muna
2 dl suhkrut
60 g võid
0,5 dl vedelat mett
7 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Vahele:
1 kg hapukoort
3 dl suhkrut

1. Põhjade tegemiseks vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks.
2. Sulata potis või ning lisa mesi ja  munavaht ning sega läbi. Kuumuta keemiseni ja tõsta tulelt.
3. Lisa jahu-küpsetuspulbri segu ning sega tainas ühtlaseks.
4. Jaga tainas viieks palliks ning rulli meeldiva kujuga plaadid. See rullimine on veidi tülikas ning kui tainas natukeseks seisma jätta, muutub see sitkemaks. Seega soovitan kohe kõik 5 pallikest ära rullida.
5. Küpseta plaate ükshaaval 175 kraadi juures 5-7 minutit, kuni plaadid on kuldkollased. Üks taignaplaat purusta peeneks pudiks ja jäta koogi kaunistamiseks.
6. Sega hapukoor ja suhkur.
7. Kui plaadid on jahtunud, aseta üks alusele, määri peale hapukoore-suhkru segu ning kata järgmisega ja määri jälle peale hulgaliselt hapukoore-suhkru segu. Jätka, kuni 4 plaati on määritud ja koogiks laotud ning kaunista purustatud plaadi puruga.
8. Hoia kilega kaetult külmas järgmise päevani.

Kui plaadid on algselt kõvaduselt nagu seinaplaadid, siis vannitoale uue välimuse andmise asemel ära muretse, kõik on korras. Hapukoor teeb plaadid mõnusalt pehmeks :).

No comments:

Post a Comment