Meie pere (vähemalt seeni sööva osa) kukeseene hooaja avas täna lõunaks tehtud kukeseenesupp. Supp oli mõnusalt kreemine ning komponentide maitsed sobisid hästi kokku. Retsepti avastasin vahvast raamatust "Metsa maitsed".
1 l kukeseeni
2 tl võid
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 porgand
1 l kanapuljongit
3 suurt kartulit
sool
pipar
till
100 g naturaalset või kukeseenemaitselist sulajuustu
1. Kuumuta seeni kuival kuumal pannil vedeliku aurustumiseni.
2. Lisa või ja prae 2-3 minutit.
3. Tükelda sibulad, haki küüslauk ning riivi suurema riiviga porgand.
4. Pane kukeseened, sibul, küüslauk ja riivitud porgand potti ja kuumuta hetke. Lisa kanapuljong, lase keema ja hauta 5 minutit.
5. Tükelda kartulid kuubikuteks, lisa supile ja keeda 10-15 minutit, kuni kartul on pehme.
6. Tõsta potist paar kulbitäit vedelikku kaussi ja lahusta selles sulajuust. Vala potti tagasi, vajadusel maitsesta soola ja pipraga ning hauta veel 5 minutit.
Kanapuljongi tegin 1,5 puljongikuubikust ja 1 l veest. Lisa maitsestamist vaja ei olnud. Serveerisin praetud peekoni viiluga :).
No comments:
Post a Comment