Thursday, July 8, 2010

Rabarberi-maasikapuding


Kuna hetkel on maasika hooaeg,siis tegin ära ühe koogi, mida olen juba ammu teha tahtnud. Tulemus oli täitsa hea, aga järgmisel korral teen veerandi võtta vähem maasika-rabarbri moosi. Süüa soovitan külmalt, sest siis imbub moos taignasse, kooki on parem tõsta ja maitse on mõnusam. Meeldivalt hapukas kook :). Retsept pärit toidutarest.

Moos:
2 dl maasikaid
5 dl rabarbrit
0,25 kl vett
1 dl suhkrut
1 tl maisitärklist

Tainas:
2 muna
1 dl 10% koort
100 g võid
1,5 dl suhkrut
0,5 tl soola
1 tl vaniljesuhkrut
1 tl kuhjaga küpsetuspulbrit
2,5 dl jahu

1. Koori ja haki rabarber.
2. Sega potis vesi, suhkur ja tärklis ning lisa rabarber. Lase keema ning hauta 3 minutit. Tõsta pott tulelt ja lisa poolitatud maasikad, sega.
3. Taigna jaoks vahusta munad suhkruga.
4. Lisa kohvikoor, sulatatud või ning omavahel segatud kuivained. Sega ühtlaseks taignaks.
5. Aseta 20 cm küpsetusvormi põhja moos, aga jäta 1 dl alles. Moosi peale kalla taigen ning sellele piserda peale alles jäetud 1 dl moosi.
6. Küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit.

No comments:

Post a Comment