Jällegi venna sünnipäevaks tehtud ning oli õhtu hitt :). Soovitan seda serveerida väiksematest magustoidu kaussidest või pokaalidest.
100 g valget šokolaadi
4 munakollast
0,75 dl suhkrut
3 dl piima
3 dl vahukoort
1 kg keeksi/rullbiskviiti
2 sl rummi/brändit
450 g vaarikaid
1. Vahusta munakollased ja suhkur heledaks vahuks.
2. Kuumuta piim ja koor peaaegu keemiseni ning lisa pidevalt segades munavaht. Kuumuta segu paksenemiseni.
3. Lisa 50 g riivitud šokolaadi ja sega selle sulamiseni. Jahuta.
4. Lõika keeks/rullbiskviit 1 cm viiludeks ning vooderda sellega kausi põhi ja ääred.
5. Piserda peale alkoholi ja kata värskete marjadega.
6. Vala peale jahtunud kreem ja hoia järgmise päevani külmas.
7. Kaunista alles jäänud šokolaadi ja marjadega.
Alkoholi jätsin seekord retseptist välja ning vaarikatele lisaks tükeldasin ka värskeid maasikaid. Et raha veidi kokku hoida küpsetasin ka keeksi ise. Ja et elu veel lihtsamaks ja kiiremaks teha, küpsetasin keeksi muffinivormides. Arvatavasti on 1 kg rullbiskviiti või keeksi liiga palju.
No comments:
Post a Comment